Iris
Roeleven
IS BETROUWBAAR, DOELGERICHT & UNIEK
Mijn naam is Iris. Ik ben 22 jaar oud en ik zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Mediavormgeving. Tijdens deze opleiding heb ik een hoop geleerd en veel verschillende opdrachten gehad.

Het afgelopen jaar ben ik (voor school) mijn eigen bedrijf begonnen. Ik heb verschillende opdrachten gedaan, voor zowel bedrijven en organisaties van buitenaf die op school hun opdracht aanboden als voor mensen in mijn eigen omgeving. Van een poster voor Urpop tot een kaart ontwerp voor het Dutch Mountain Film Festival.

Wat ik ook sterk heb ontwikkeld tijdens de opleiding, is illustreren. Ik heb van illustreren echt mijn specialiteit gemaakt. Ik vind het leuk om te doen en ik denk dat het je ontwerpen net iets unieker maakt. Dat is niet het enige. Tijdens de eerste twee jaar van de opleiding hebben we geleerd wat kalligrafie is en hoe dat werkt.

Na twee jaar heb ik mijn kalligrafiepen niet erbij neergelegd. Met een ontwikkelde passie voor typografie en letters ben ik mij ook verder gaan specialiseren in kalligrafie en ‘handlettering’. Als ik even vrije tijd heb, neem ik graag de tijd om er weer wat mee te oefenen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon een lettertype te gebruiken in je ontwerp, maar ik voeg zo nu en dan ook handgetekende of met een speciale stift of pen geschreven letters toe in mijn ontwerpen. Niet meer eindeloos hoeven zoeken naar een lettertype dat leuk staat of doen wat iedereen doet.

Ten slotte houd ik mij ook bezig met een stukje audiovisueel. Daarmee bedoel ik fotografie en video. Ik ben in staat om zelf de fotografie te doen en deze te verwerken in ontwerpen die ik maak, maar ik heb ook vaardigheden in het filmen en monteren van video’s.
Instagram: @dolfijniris
Twitter: @dolfijniris