Opening eindexpositie 2020

Mediavormgeving en signmaking

- Michael Siedler

24 januari aanstaande is het weer zover. De jaarlijks terugkerende eindexpositie van mediavormgeving en signmaking vindt dan plaats. Het thema dit jaar is Ik ben. Tot en met 29 januari valt veel tof werk van mijzelf en alle andere vierdejaars studenten te bewonderen. Ik nodig je uit om in de centrale hal van de Ligne in Sittard je hart op te halen aan puike signproducten en gave media-uitingen. Dit kan wel zes dagen lang! Onthoud goed, alles wat je ziet, is gemaakt tijdens de bijna vier jaar dat ik en mijn studiegenoten Rijksweg Zuid 70 als ‘laboratorium’ voor onze gedachten en geest gebruikten. Hopelijk ervaar je de verandering die ik als student, maar zeker ook als mens tijdens mijn studie heb doorgemaakt, want degene die ik bij aanvang van mijn studie was, ben ik nu niet meer. Benieuwd naar mijn zijn in 2020? Bezoek dan vanaf 24 januari de Ligne en ik toon je, met gepaste trots, wie ik geworden ben eens te meer. Leer kennen wie ik was, wie ik ben en misschien ontstaat er tussen ons een professioneel wij zijn. Spannend, toch?

Mediavormgeving

Als mediavormgever vertaal je een commerciële of informatieve boodschap naar een aantrekkelijk communicatiemiddel. Iedere klant, iedere opdracht en ieder middel is anders. Dus er wordt steeds een nieuwe, creatieve oplossing van je verwacht. Of het nu gaat om het ontwerpen van een folder, website, verpakking, reclamefilmpje of interactieve PDF presentatie; dat is voor jou als mediavormgever geen enkel probleem. Sterker nog, het is telkens een nieuwe uitdaging. Dat maakt ook dat het vak nooit gaat vervelen! Tijdens deze opleiding leer je alles over zien, vorm en kleur, en hoe je dit vertaalt naar een signaal voor het bewuste of onderbewuste. Je leert hoe je een communicatie-uiting ontwerpt die de boodschap maximaal ondersteunt.

Signmaking

Als Signspecialist vertaal je de wensen van een opdrachtgever naar een aantrekkelijk en doeltreffend signproduct. Communiceren, samenwerken, leidinggeven en ontwerpen zijn belangrijke taken van de Signspecialist. Naast het aandragen van creatieve oplossingen is ook vaktechnische kennis en ondernemersinzicht van groot belang voor deze alleskunner Als eindverantwoordelijke in projecten of als zelfstandig ondernemer beheerst de Signspecialist het volledige creatieve, technische en zakelijke proces. Je kunt gaan werken bij een reclame- of beletteringsbedrijf, een textielbedrijf, in de standbouw of als displayproducent. Tijdens de opleiding Signspecialist leer je ontwerpen, een idee bedenken en dit vervolgens omzetten in inspirerende woord- en beeldtaal. Naast het communiceren met klanten, leveranciers en medewerkers ben je bezig met het aansturen van de creatieve en technische processen die tot een gevarieerd scala van signproducten kunnen leiden.